Opis
Kaffir (Citrus Hystrix) Liść Cały
Suszone liście Kaffiru (Citrus Hystrix), zwane też liścmi Limonki Kaffir (jest to bowiem tajska odmiana limonki).
Pochodzą z obszarów Azji Południowo-Wschodniej, takich jak Laos, Birma (Myanmar). Liście mają zapach podobny do cytronelli, który ma działanie uspokajające i przeciwzapalne.
Kaffir ma wspaniały, niepowtarzalny, intensywny cytrusowo-limonkowy smak i aromat. Aby wydobyć cały aromat z liści dobrze jest je wcześniej zaparzyć. Zaleca się ich dodanie na koniec gotowania lub też sporządzanie herbatki (zagotować liście w niewielkiej ilości wody, ostudzić).
Liście Kaffiru są często stosowane w kuchni azjatyckiej, np. w zupach, curry, czy jako dodatek do ryżu. Nadają potrawom charakterystyczny, cytrynowy smak i aromat. Już 2 listki wystarczą by wpłynąć w wyczuwalny sposób na charakter dania.
********
Składniki: Kaffir liście całe 100%
Producent: Nanga
******
Opis produktu pochodzi z bazy wiedzy GreenHarmony, którą Indi opracowywała przez wiele lat.






