Opis
Olej Omega 3+6+9 z Lnu z Witaminami A,D,E,K
Olej zawiera skoncentrowane i naturalne źródło kwasów Omega 3+6+9 wyizolowanych poprzez estryfikację oleju lnianego o wysokiej czystości w formie monoestrów, które mają zdolność doskonałego wchłaniania przez organizm.
Len (Linum usitatissimum L.)
Inaczej Siemię lniane, to starożytny gatunek rośliny wieloletniej, uważany za roślinę wielofunkcyjną ze względu na bogactwo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, w tym kwasu α-linolenowego (ALA). Analiza biochemiczna siemienia lnianego doprowadziła do identyfikacji jego substancji bioaktywnych, tj. lignanów. Olej lniany i lignany wykazują potencjalne korzyści zdrowotne, w tym zmniejszają ryzyko chorób układu krążenia, miażdżycy, cukrzycy, nowotworów, zapalenia stawów, osteoporozy oraz chorób autoimmunologicznych i neurologicznych.
Kwasy tłuszczowe 3+6+9 mają działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe, przeciwnowotworowe, przeciwwrzodowe, przeciwosteoporotyczne, kardioprotekcyjne, metaboliczne i neuroprotekcyjne.
Witamina A
Jest niezbędna dla prawidłowej odpowiedzi immunologicznej i dla właściwego funkcjonowania komórek układu odpornościowego, takich jak komórki NK (naturalni zabójcy) i makrofagi, które chronią organizm przed infekcjami i regulują stan zapalny. Pomaga zachować zdrową skórę, wzrok oraz prawidłowy stan błon śluzowych.
Witamina D
Wspomaga organizm w przyswajaniu wapnia, oraz utrzymaniu odpowiednich poziomów fosforanów i magnezu. Jest niezbędna dla tkanek nerkowych, zdrowia prenatalnego, funkcji mózgu, odporności, ciąży, profilaktyki nowotworów i zdrowia układu sercowo-naczyniowego
Witamina E
Główną rolą witaminy E jest zwalczanie stresu oksydacyjnego, który występuje, gdy w organizmie zaburzona jest równowaga między wolnymi rodnikami a przeciwutleniaczami. Neutralizując wolne rodniki, witamina E pomaga zapobiegać uszkodzeniom komórek, zmniejszając ryzyko chorób przewlekłych, takich jak choroby serca, nowotwory i przedwczesne starzenie się. Witamina E jest kluczowa dla właściwego funkcjonowaniu układu odpornościowego. Pomaga regulować produkcję komórek odpornościowych i zwiększa ich zdolność do zwalczania infekcji. Odpowiednie spożycie witaminy E może prowadzić do silniejszej odpowiedzi immunologicznej, szczególnie u osób starszych.
Witamina K
Jedną z głównych funkcji witaminy K jest regulacja krzepnięcia krwi, co wymaga obecności określonych związków chemicznych, które stale krążą w krwiobiegu. Witamina K jest również niezbędnym kofaktorem w procesach biochemicznych, które wspomagają transport wapnia w organizmie, wspierają tworzenie kości, regulują krzepnięcie krwi i zapobiegają twardnieniu naczyń krwionośnych.
*******
Propozycja spożycia: 4ml dziennie do posiłku
Składniki: ester etylowy kwasów omega 3-6-9, witamina A, witamina D3, witamina E, witamina K, naturalny aromat orzecha włoskiego
Opakowanie: 100 ml
Producent: NatVita
Produkt nie zawiera pestycydów, metali ciężkich ani związków cyjanogennych. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.