Opis
Kakao Criollo BIO (ziarno)
Organiczne surowe ziarna kakao Criollo | RAW, nieprażone.
Wyjątkowy aromat ziaren kakao Criollo
Całe, surowe ziarna kakaowca zawierają w sobie więcej pozytywnych substancji niż te, które takiej obróbce zostały poddane.
Flawanole są grupą związków organicznych występujących w roślinach. Pełnią u tych roślin naturalną ochronę przeciwutleniaczy i insektycydów. Występują w powierzchniowych tkankach roślin, chroniąc je przed szkodliwym działaniem promieni UV.
W produkcji czekolady, ze względu na swój gorzki smak, flawanole są oddzielane od końcowego produktu, stąd spożywanie surowych ziaren jest pod tym względem o wiele korzystniejsze.
Ziarna kakao są również źródłem błonnika pokarmowego i białka.
*******
Składniki: 100 % Bio kakao (Theobroma cacao L.) Criollo, surowe ziarna
Kraj Pochodzenia: Peru
Producent: NatVita
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.