Opis
Rukola – ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO, DUŻE OPAKOWANIE – 300g, Bavicchi
Kiełki rukoli są szczególnie bogate w witaminę C i mają smak bardzo podobny do dojrzałego warzywa. Mają pozytywny wpływ na nasz układ odpornościowy dzięki obecności przeciwutleniaczy. Pączek i liść mają intensywny zielony kolor.
Te nasiona, jeśli są umieszczone w wodzie, szybko rozwijają całkowicie wodoodporną żelową membranę.
Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera składniki odżywcze niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny:
witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik.
Bardzo łatwo je hodować, a ponadto są dostępne przez cały rok, również wtedy,
gdy trudno o świeże warzywa i owoce.
Jak wysiewać
Śluzowate nasiona kiełkujące wymagają namaczania tylko przez 5-10 minut.
Jeśli używasz kiełkownicy z tacami, upewnij się, że nasiona są równomiernie rozłożone.
Podlewaj je raz dziennie, dopóki nie pojawią się pierwsze listki, a następnie zwiększ częstotliwość nawadniania do 2-3 razy na dzień.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Waga opakowania: 300g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.